Kilpatanssi

Kilpatanssiksi kutsutaan vakio- tai latinalaistanssien kilpailutoiminnan harrastamista. Vakiotanssit sisältävät hitaan valssin, tangon, wienin valssin, foxtrotin sekä quickstepin. Latinalaistanssit puolestaan sisältävät samban, cha-chan, rumban, paso doblen ja jiven. 10-tanssi sisältää kaikki edellä mainitut viisi vakiotanssia sekä kaikki edellä mainitut viisi latinalaistanssia.
Kilpatanssi on urheilulaji, jota harrastetaan parin kanssa ja jossa parit ovat nais-miespareja. Liikuntamuotona kilpatanssi on monipuolinen ja se voidaan nähdä myös erinomaisena kuntourheilumuotona. Katsojan kannalta kilpatanssi on upeaa katsottavaa ja se on myös urheilulaji, jossa yhdistyy urheilu sekä musiikki – onhan kilpatanssissa musiikilla erittäin suuri merkitys.

Lapset

Usein käy niin, että kilpatanssin aloittavan lapsen tai nuoren koko perhe innostuu harrastuksesta kovasti, siten, että muutkin perheenjäsenet alkavat harrastaa tanssia tai osallistuvat mielellään kisamatkoille. Osa äideistä on kertonut, että vaikkeivat he tanssia niin ymmärtäisikään, on mukavaa suunnitella lapsen kisa-asuja yhdessä lapsen kanssa ja tästä asujen suunnittelusta on tullut monen äidin ja tyttären uusi, yhteinen harrastus. Klubimme nuorimmat kilpatanssin harrastajat ovat 4-vuotiaita ja kilpatanssin harrastamisen voikin aloittaa siinä vaiheessa, kun lapsi pystyy keskittymään koko tanssitunnin, eli 45 minuutin, ajan.

Ikäihmiset

Kilpatanssin harrastamiselle ei ole asetettu yläikärajaa ja klubillamme onkin myös yli 75-vuotiaita kilpatanssin harrastajia. Myös varsinaisen kilpailutoiminnan voi aloittaa missä iässä tahansa, koska kilpatanssin kilpailusysteemi on rakennettu siten, että parit kilpailevat aina saman taitotason pareja vastaan. Kilpatanssin kilpailusysteemi onkin erityisen tasapuolinen sekä kannustaa kehittämään omia taitoja. Saavuttaessasi korkeamman taitotason, saat samalla aikaisempaa enemmän myös haasteita siirtyessäsi kilpailemaan korkeamman taitotason omaavien parien kanssa.

Aloittaminen

Kun aloitat kilpatanssin, opettelet ensimmäisenä neljän tanssin perusteet. Ensimmäinen kilpailuluokka, E-luokka, sisältää kuusi tanssia ja kun kehityt edelleen, hallitsetkin jo kymmenen tanssia. C-luokan saavutettuasi voit valita haluatko tanssia jatkossa ainoastaan latinalais- tai vakiotansseja. Jos kuulut ikäsi puolesta seniori 1-ikäsarjaan tai seniori 2-ikäsarjaan, voit tehdä valinnan latinalais- ja vakiotanssien välillä jo saavutettuasi D-luokan. Seniori 1-ikäsarjaan kuulut, jos olet yli 35 vuotias, mutta alle 45-vuotias. Seniori 2 –ikäsarjaan kuulut, jos olet yli 45-vuotias, mutta alle 55-vuotias. Jos kuulut ikäsi puolesta Seniori 3 –ikäsarjaan, voit tehdä valinnan latinalais- ja vakiotanssien välillä jo ensimmäisestä kilpailuluokasta alkaen. Seniori 3 –ikäsarjaan kuulut, jos olet yli 55-vuotias.
Voit aloittaa kilpatanssin klubillamme järjestettävissä aloittelijoiden ryhmissä, joita tarjoamme sekä lapsille, junioreille, nuorille että aikuisillekin. Uudet ryhmät aloittavat tammikuussa 2016 ja muutamia paikkoja on vielä vapaana.

Valmentajat

Lapsi- ja juniori-ikäiset kilpatanssijamme pärjäsivät erinomaisesti kotimaassa järjestetyissä lasten tanssikisoissa helmikuussa 2015 Turussa. Tämä kertonee osaltaan valmennuksemme korkeasta tasosta sekä kilpatanssijoidemme korkeasta motivaatiosta saavuttaa tuloksia! Anneli Bengtson tarjoaa lapsille ja junioreille latinalaistanssivalmennusta ja Ilari Larksson toimii vastuuvalmentajana lasten ja nuorten vakiotanssivalmennuksen puolella.

Tarjoamme lapsiperheille alennusta kurssimaksuista, jos perheestä osallistuu useampi lapsi- tai junnuikäinen kursseillemme; lasten ja junioreiden kursseista on mahdollista saada 10% allennus, jos perheestä osallistuu ryhmiimme kaksi alle 18-vuotiasta lasta. Alennus myönnetään toisen lapsen kurssin hinnasta. Uusille lapsitanssijoille tarjoamme yhden ilmaisen kokeilukerran, ellei lapsi ole aikaisemmin kokeillut tanssiryhmiämme.

Myös klubimme aikuiset ja nuoret aikuiset kilpatanssijat pärjäsivät erinomaisesti vuonna 2015 kilpailuissa niin kotimaisella kuin kansainväliselläkin tasolla, mikä kertonee kilpatanssivalmennuksemme tasosta. Vuonna 2016 pyrimme saavuttamaan vieläkin parempia tuloksia. Tähdätään huipulle yhdessä! Kilparyhmien vastuuvalmentajana aikuisten ja nuorten osalta toimivat Markus Karpela ja Tia Santavuori. Voit ilmoittautua kevään 2016 kilpatanssikursseille sähköpostitse suoraan kunkin ryhmän vastuuvalmentajan kautta. Valmentajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@opettaja_letzzzdance.fi . Otathan huomioon, että paikkoja on rajoitetusti!

Lisenssi

Muistathan myös, että jos osallistut tanssikilpailuihin, tulee sinulla olla voimassa oleva kilpailulisenssi! Ilman lisenssiä et voi osallistua kilpailuihin. Lisenssi on tärkeä myös sen vuoksi, että saat lisenssin kautta itsellesi urheilijavakuutuksen – jos loukkaannut tanssiessasi, saatat olla pulassa ilman urheilijavakuutusta. Lisenssi tulee lunastaa viimeistään tammikuussa. Lisätietoja lisensseistä ja lisenssien lunastamisesta saat tanssivalmentajiltamme sekä hallituksen puheenjohtajalta ja varapuheenjohtajalta.

Comments are closed.